Charlotte over haar behaalde sportdoel!

Lentekriebels…

Heerlijk voelt dat. De dagen worden weer langer. De zon komt eindelijk meer door de grijze sobere lucht. Vogels hoor je opgewekt  fluiten. Tijd voor voorjaar! Happy…!

 

Ik was 3 maanden geleden echt niet zo gelukkig. Ik was te dik en ik voelde me niet blij. Te weinig energie en als ik naar een feestje ging wist ik niet wat ik aan moest trekken. Alles zat gewoon niet meer lekker. Na vele “lijnpogingen” was het nog steeds niet gelukt om op mijn ideale gewicht te komen. Dit gaf ook een zéér demotiverend gevoel. Ik vond mezelf niet meer mooi en euh van je zelf houden??  Ik schaamde me zelfs en als ik ergens naar binnen moest lopen werd ik onzeker.

 

Totdat ik op een feestje de juiste persoon tegenkwam, “mijn coach” (gelukkig ;-)) . We raakten in gesprek en ik wist dat Ingrid een programma had waarbij ik mijn leefstijl kon aanpassen en hierdoor wat kilo’s kon afvallen. Direct de volgende dag heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt.

 

Het eerste gesprek spraken we over mijn ervaringen, mijn rot gevoel, hoe het zover heeft kunnen komen etc. Heel confronterend maar ze liet mij mijn verhaal doen. Het moment van de toen “vreselijke weegschaal” vergeet ik ook niet meer… 😉  Het mooie was dat ze geloofde in wat ik wilde. En bovenal dat ze mij kon helpen mijn doel te bereiken. Doordat ik nu aan het leefstijl Challenge plan werk voel ik me super goed! Zit boordevol energie, heb meer conditie en voel me zoveel gezonder. En jawel ik ben al ruim 14 kilo’s lichter.

 

Door de Pebble, een beweegmonitor, kan ik mijn activiteiten nauwlettend in de gaten houden op mijn computer. Door de maandelijkse gesprekken met Ingrid stellen we op het juiste moment de doelen bij. We praten over voeding, hoeveel stappen maak je per dag en hoe kun je deze inplannen,  thuis via e-learning aan de slag. Je bepaalt zelf je tempo. Prachtig programma waarbij je inzicht krijgt op je levensstijl.

 

Ik moest dus meer bewegen. Het liefst 3x daags. Ik werk de hele dag buiten door mijn beroep en heb hierdoor veel beweging maar ik moest méér bewegen. Mijn lichaam uitdagen….Het energieverbruik hoog houden gedurende de dag zodat met name de vetten worden verbruikt . Maar hoe in al zo’n druk bezette dag…? Toen kwam ik met het idee om geen uur te lunchen maar 30 minuten en de andere 30 minuten samen met de cliënten van onze zorgboerderij te gaan wandelen. Hoe leuk kan het zijn….. En dan ’s avonds voor of na het eten nog even een blokje om. Op deze manier pak ik genoeg beweegmomenten. En daarbij ga ik nu wel bewuster om met wat ik eet want wat ik eet moet ik ook weer verbranden.

 

En  het resultaat is er…..

 

17357733_10211198884704531_1586117744_o                   Charlotte - 2017

Vóór de leefstijl challenge                     Na de leefstijl challenge

 

Mijn doel is nog niet bereikt maar ik kan inmiddels  wel zeggen; “bijna” bereikt… Happy! Echt een aanrader voor iedereen die zich ook slanker en zeker fitter wil voelen!

 

Charlotte