Hoe Ashley in 1 jaar tijd 15 kilo afviel…

Begin vorig jaar kwam het besef dat hoe ik leefde niet langer meer zo kon. Ik voelde me totaal niet meer fijn in mijn eigen lichaam. Ik was veel te zwaar en had weinig beweging.

 

Dus ging ik nadenken over hoe ik dat moest aanpakken. Van een vriendin hoorde ik dat ze bij Sporting Oldenzaal helpen bij het afvallen. Ik was namelijk bang dat ik snel terug zou vallen in m’n oude patroon, een stok achter de deur was dus nodig.

 

Op 16-2-2018 heb ik mijn eerste afspraak bij Ingrid gemaakt. Zij heeft me uitgelegd wat een leefstijl verandering in hield en hoe ik het beste kon gaan afvallen.

 

Het eerste wat ik moest gaan doen was meer overdag bewegen en gaan sporten. Ik dacht hoe moet ik met een kantoorbaan meer gaan bewegen, ik zit de hele dag. Maar dat bleek verrassend simpel te zijn, Ik werk in Oldenzaal dus kan gemakkelijk op de fiets ernaar toe. Voorheen at ik in de pauzevaak de verkeerde dingen, zoals brood met zoetigheid.

 

 

Van Ingrid leerde ik wat gezonde voeding is en vooral wat suikers met je lichaam doen. Nu eet ik gezond en ga ik een half uur wandelen in de pauzes.

Als ik thuis kom van m’n werk, zit ik al ongeveer aan de 9000 stappen, niet slecht voor iemand met een zittend beroep.

Tijdens het avondeten at ik eerst altijd vaak dezelfde dingen en meestal uit de bekende potjes. En daar hoorde natuurlijk ook appelmoes bij…. Van Ingrid leerde ik hoe ik variatie kon aanbrengen en wat daarbij vooral belangrijk was, zijn de verse groenten. Ook kreeg ik receptenboekjes met allemaal verschillende gerechten voor iedere dag.

 

Ik had met Ingrid afgesproken dat ik iedere dag minimaal 13000 stappen maak. Daarnaast sport ik 3 keer in de week en 1 keer in de week loop ik hard. Dat klinkt allemaal best veel, maar je raakt zo gemotiveerd dat het eigenlijk uiteindelijk bijna vanzelf gaat. Dit alles heeft geresulteerd in dat ik in 1 jaar tijd al 15 kilo kwijt ben.

 

Dat kan natuurlijk sneller, maar je leert bij Ingrid ook dat je moet blijven genieten van het leven. Ik krijg tussendoor ook best een wijntje en ik snack ook wel eens tussendoor. Allemaal niet zo erg, als je daarna de discipline maar weer oppakt om weer door te gaan. En dat doe ik elke dag met heel veel plezier!