Anne ging van maat 42 naar 38!

Anne Kleinhaarhuis over haar leefstijlchallenge bij Sporting Oldenzaal

 

Sport en ik zijn geen vrienden, afvallen had ik ook nog nooit gedaan. Natuurlijk wel een blauwe maandag gesport maar op het moment dat ik ging zweten stopte ik er mee. Zweten deed ik alleen op het strand in een steeds groter wordende bikini.

 

In maart was ik bij mijn Freulige vriendin Esther die mij vertelde dat ze bezig was bij Sporting ze was afgevallen door mee te doen aan de lifestyle challange en ze voelde zich topfit en als zij dit kon dan zou ik dat ook kunnen.

 

De hele zomer heb ik goed over nagedacht of ik dit wel wou omdat ik dan echt aan de bak moeten ben ik bereid om de plakken chocola, koekjes, wijntjes en gebakjes drastisch te minderen. Wil ik tijd inplannen om te gaan sporten en iedere dag te wandelen?

 

In september heb ik me weloverwogen aangemeld. Mijn levensstijl aanpassen daar was ik klaar voor, maar nog niet om naar een sportschool te gaan omdat ik me daar niet thuis voel dit vond ik heel eng. Door de goede coaching en ondersteuning van de coaches en vooral Ingrid heb ik de stap naar binnen gemaakt. Ik merkte na een aantal keren dat de sfeer heel gemoedelijk en ontspannen is en het programma wordt ter plekke aangepast aan mijn mogelijkheden. Als ik na een uur trainen thuis kom voel ik me echt goed en dit is voor mij ook een verassing.

 

“Ik voel me super goed, fit, ben lichter en super trots op wat ik toch maar bereikt heb”

 

Voor het afvallen met eten krijg je goede tips en adviezen tijdens de coaching gesprekken en er is een cursus die je kan volgen via E-learning om je bewust te maken over voeding en levensstijl, deze heb ik niet gedaan. Ik heb nog nooit een dieet gevolgd voor mij is het gewoon een kwestie van nuchter nadenken en je boeren verstand gebruiken. Ik weet wel dat suikers en vetten niet goed zijn. Ik kan wel diëten gaan volgen maar dan is de kans groot dat ik daarna in mijn oude gewoonte verval. Calorieën tellen daar doe ik echt niet aan.

 

Af en toe eet ik nu nog steeds een gebakje of drink ik een wijntje omdat ik gewoon mezelf wil blijven. Nu ik afgevallen ben valt het mij wel op dat mij vaker wat lekkers aangeboden wordt en er op gelet wordt als er gebak op tafel staat of ik ook echt wel wat neem. Zo gek…

 

Na een half jaar iedere dag met de stappenteller aan mijn schoen en een of twee grote rondes wandelen met mijn hond Pepper en daarnaast sporten en bewust eten ben ik van maat 42 naar 38 gegaan en al meer dan 10 kilo kwijt. Ik voel me super goed, fit en lichter en ik ben trots op wat ik toch maar bereikt heb.

 

Mijn volgende doel is om mijn nieuwe gewicht te behouden daarom blijf ik de lifestyle challenge coaching van Ingrid (zie foto hiernaast) zeker volgen. Het viel me erg mee en je wordt creatief in het bedenken van bewegen. Zo loop ik regelmatig naar mijn werk en heb niet het gevoel dat het me veel moeite kost en het resultaat is meer dan geweldig ook al zweet ik nu niet meer alleen op het strand.

 

Succes allemaal en ik zou zeggen ga er voor!

 

Anne Kleinhaarhuis