7,5 kg afgevallen door Leefstijlchallenge Sporting

Pas je voedingspatroon aan en ga meer bewegen!

Tijdens een proefles bij Sporting Oldenzaal jaren terugdacht ik; ‘Wekelijks sporten is niets voor mij!’ Verplichtingen, bewegen en zweten daar heb ik een hekel aan. Bovendien was ik na een dag werken al erg moe. Ondertussen werd ik steeds zwaarder en stijver. Ik ben de laatste 3 jaren zo`n 10 kg aangekomen. Toch was ik altijd bezig was met gezond en verantwoord eten. Om af te vallen moest ik echt hongeren.

 

“Ga dan sporten mam”, zeiden mijn dochters, maar ik wilde liever niet gezien worden omdat ik me schaamde voor mijn lijf. Begin maart sprak ik een bekende. Ze vertelde over het Life Challenge programma van Sporting Oldenzaal. Ze voelde zich fitter en was flink afgevallen. Toen ging bij mij de knop om. Ik Heb de site van De Leefstijl Challenge doorgenomen en een afspraak gemaakt.

 

Tijdens de gesprekken met mijn coach ben ik me ervan bewust geworden dat het van belang is iedere dag te bewegen. Ik ben begonnen meer te lopen. Simpel lopen waarbij ik het aantal stappen opvoer. In april ben ik ook gestart met 2x per week fitness en krachttraining.

 

Hoewel sporten niet mijn hobby is, weet ik me toch elke keer weer op te laden te gaan. Als ik er eenmaal ben, vind ik het leuk. Er wordt bij Sporting iedere week een nieuw circuit uitgezet waarbij je er zeker van kunt zijn dat al je spieren aan bod komen.

 

Ook fijn te noemen is dat de sportinstructrices rekening houden met de oefeningen die je niet kunt of gewoon nog niet durft. M.b.t. voeding ben ik door de gesprekken met mijn coach meer bewust geworden van de nadelige effecten van het gebruik van koolhydraten.

 

Het resultaat tot nu toe

Het is nu half mei. Inmiddels ben ik 7 kg lichter, mijn kleding zit weer lekker, ben zelfverzekerder en ik voel me fitter.

 

                    Vóór                                                              Ná

              

 

Ik wens je een fijne, fitte zomer!!

 

Sportieve groet,

Esther